Serbia: TREĆA DOPUNA, 06.10.2014. na Druga Dopuna 5.10.2014.

Serbian  Flag

Click below to see the official letter:

PrijavaSumnjiBezakonje4.10.14.ZaUtvrdjCinjenStanja (1)

 

From: epar oipa-serbia

To: premijer A.Vucic ; mfa@mfa.rs ; pr@ms.gov.rs ; potpredsednik@mtt.gov.rs ; potpredsednik.kabinet@gov.rs ; jparezanovic@gov.rs ; Ministar Policije ; Direktor policije ; Uprava kriminalisticke policije ; Min.polj. Kabinet ministra

Cc: RVI Rasinski okrug ; Sanja Celebicanin ; dejan.bugarski@minpolj.gov.rs

Sent: Monday, October 06, 2014 12:17 AM

Subject: TREĆA DOPUNA, 06.10.2014. na Druga Dopuna 5.10.2014.: Prijava, Bezakonje, kršenje Ustava i ljudskih prava 4.10.14.radi Utvrdjivanja Činjeničnog Stanja i Zahtev Za Smenom Ministra Poljoprivrede i Načelnika RVI Kruševac

Republika Srbija

Vlada Republike Srbije

Premijeru gosp. Aleksandru Vučiću na postupanje
Potpredsednicima Vlade RS na postupanje

Kabinet prvog potpredsednika Vlade i ministra spoljnih poslova Ivice Dačića, mfa@mfa.rs

Kabinet potpredsednika Vlade i ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorane Mihajlović, pr@ms.gov.rs

Kabinet potpredsednika Vlade i ministra trgovine, turizma i telekomunikacija Rasima Ljajića

potpredsednik@mtt.gov.rs

Kabinet potpredsednika Vlade i ministra državne uprave i lokalne samouprave Kori Udovički
potpredsednik.kabinet@gov.rsjparezanovic@gov.rs

Ministru unutrašnjih poslova , gosp.Nebojši Stefanoviću, na postupanje 

Direktoru policije, gosp. Miloradu Veljoviću , na postupanje

Načelniku Uprave kriminalističke policije,  na postupanje
06.10.2014.

Dopunjavamo prijavu konstatacijom da resursi Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine nisu partijski  plen SPS , da može I dalje da radi ko šta hoće i dalje crpi javni novac i presipa u bezdane  i  crpi prirodne resurse Srbije,  te s toga  Vlada RS, na čelu sa premijerom i potpredsednicima Vlade  mora da izvrši nadzor nad radom i zakonitošću rada ministarke  gosp. Snežane Bogosavljević -Bošković I probudi je iz komatoznog stanja nečinjenja I nezakonitog činjenja zaposlenih  u tom ministarstvu,  ili je smeni sa te funkcije.

Načelnik RVI Kruševac nam se smeje u lice i kaže, ma  pišite šta hoćete, …..briga je otrpilike, .po  prijavama ne postupa ,ili postupa mimo zakona, ne dostavlja odgovore,  neće da primi prijavu i nikom ništa, a takvo bezobrazno  ponašanje dolazi samo od zaštite ministra i Uprave za veterinu koja godinama održava  haotično stanje u toj oblasti izlažući i građane opasnosti od zaraza, kao i životinje.

Činjenično stanje je da se u ovom ministarstvu ne menja ama baš ništa godinama, isti ljudi sede I dalje krše Zakone RS I dalje oštećuju budžet RS I mnogo koštaju poreske obveznike za sav haos I korupciju koju održavaju sistematski a  korupcionaški zidovi su neprobojni za nas kao NVO.

Ministarka Snežana Bogosavljević -Bošković je partijski kadar SPS-a. Ukoliko nije sposobna da se nosi sa napornim ministarskim poslom, neka sama ode! Ili je smenite!

Umesto nje, predlažemo, postavite gosp. Zoranu Mihajlović da raščisti to i zavede red, jer je ovo ministarstvo ogromno i mnogo budžetskih para troši, problemi su ogromni i traju, ništa se ne menja!  Godinama !!! Načelnik RVI za Srbiju,  gosp. Sanja Čelebićanin je ista godinama i godinama traje sav haos, nerad i neprimanjivanje Zakona  svih RVI u Srbiji   i nikom ništa!

Ministarstvo unutrašnjih  poslova I gosp. Nebojša Stefanović sa pratećim službama u koje verujemo,  mora da počisti PU Kruševac u PS Ćićevac od nepotizma, rođačko partijskog zapošljavanja I svih zloupotreba službenog položaja koji iz toga proističu. Samo za slučaj nezakonitog oduzimanja laneta Nani u Ćićevcu uz asistenciju pol. insp. Vidakovića , podneli smo 3 dopune pritužbe na rad I na kraju na odluku komisije, žalbu ,u samo 2 meseca,  podneli smo i više prijava za zlostavljanje predmetnog laneta na razne načine, I policiji I republičkoj veterinarskog inspekciji u Kruševcu, niko ni ušima ne mrda, svi ne čine ništa, plata ide redovno, oni “spavaju”  jer ne mogu da pokidaju korupcionaške lance u koje su se sami zavezali.

Ministarka ćuti a ćute I nadležni u policiji koji bi morali postupati.

Videti prilog.

Insistiramo da se lane Nani , zatočeno u fazaneriji LU Ćićevac,  odmah  vrati u svoju ljudsku porodicu u Ćićevcu koja ga željno očekuje I od njega na taj način otklone sve opasnosti kojima je izloženo puna 2 meseca.  Procedura po zakonu se može završtiti ali lane mora biti bezbedno,  mi ne možemo pod takvom presijom I kršenjem zakona sedeti mirno a ne možemo ni  podnositi prijave za šta postoje dokazi jer prijave stoje negde u fijoci,  samo se LU Ćićevac obavesti da ima nova prijava i tako lane može stradati kad se predsedniku LU Miliji Đorđeviću koji vedri i oblači u Ćićevcu i okolini smuči i lane I prijave, i lane “nestane” ,  a  sve to  štiti  upravo ministar poljoprivrede I unutrašnjih poslova svojim nečinjenjem.

Ponavljamo opet, da pitomo lane Nani po Zakonu o divljači I lovstvu nije lovna divljač te s toga LU Čićevac uopšte nije smelo da ga oduzima.

Insistiramo na hitnom postupanju I hitnom dostavljanju odgovora šta je učinjeno po ovoj  prijavi.

S poštovanjem

EPAR – OIPA SRBIJA / Alijansa za zaštitu prirode,prava životinja i prava ljudi

24000  Subotica,  Matka Vukovića 9

Zastupnik: Prim.mr.sci.dr.med.Slavica Mazak Bešlić

epar@open.telekom.rs

epar-oipaserbia@hotmail.com

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: